Zo kun je zien wie er naar je Netflix account kijkt


Iemand kan op dit moment in jouw Netflix-geschiedenis zitten snuffelen.

Of misschien is er een oude vriend die nu een vijand is geworden die tv-programma’s van je Netflix-account bekijkt. Je weet wel, degene waar je je zuurverdiende geld aan uitgeeft?

Als je jouw Netflix-account ooit met iemand hebt gedeeld, is het mogelijk dat ze nog steeds toegang hebben en dat je het niet (meer) weet. Zelfs als je het niet erg vindt dat ze het gebruiken omdat je het gulle type bent, kan dit nog steeds problemen voor je opleveren.

Op het standaardplan van €10,99 van Netflix, bijvoorbeeld, kunnen maximaal twee schermen worden gebruikt om tegelijkertijd inhoud te bekijken. Als je meer dan twee mensen hebt die proberen te kijken op hun tv of mobiel apparaat, dan zal iemand worden geblokkeerd om te kijken – en dat zou echt klote zijn als jij dat was, de persoon die betaalt voor de account.

Dus, om jezelf te beschermen en gewoon te kunnen kijken wat je wilt, wanneer je wilt, is hier hoe je kunt controleren én zien wie toegang heeft tot je Netflix-account:

Ga naar je profiel op je Netflix account

This is how we get started: hover over your profile icon.

Zo gaan we van start: ga met de muis over je profielicoon.

Log eerst in op je Netflix-account vanaf je computer.

Zodra je bent ingelogd, selecteer je jouw profiel en kom je in het hoofdmenu van Netflix, waar je jouw profielpictogram rechtsboven in het scherm ziet.

Beweeg met de muis over het profielpictogram en selecteer “Account” in het vervolgkeuzemenu.

Ga naar het menu Instellingen

Click here to see all the devices using your Netflix account.

Klik hier om alle apparaten te zien die jouw Netflix-account gebruiken.

Scroll naar beneden naar het Instellingen gedeelte en klik op de “Recent apparaat streamingactiviteit” link.

Daar ziet u een lijst van apparaten, locaties en IP-adressen die onlangs zijn gebruikt om toegang te krijgen tot je account.

Your streaming activity page will have different info, but this is what it'll look like.

Zoek uit wie je Netflix-account gebruikt

Vanaf hier kun je gemakkelijk zien of iemand anders dan u uw account gebruikt. Is er bijvoorbeeld een type apparaat dat niet overeenkomt met het apparaat dat u gebruikt om Netflix te kijken? Komt een van de locaties of IP-adressen niet overeen met je huis of met de plek waar je Netflix kijkt? Dan is dat duidelijk iemand anders die inlogt op je account!

Als er apparaten of locaties zijn waarvan je niet weet dat ze toegang hebben tot je account, wil je die natuurlijk verwijderen. Maar zelfs als je weet wie er nog meer toegang heeft tot je account en je dat op dit moment prima vindt, kan er een moment komen dat je dat niet meer wilt.

Hoe voorkom je dat mensen je Netflix account gebruiken

Nu je hebt vastgesteld wie Netflix heeft bekeken met behulp van je login, is dit de manier waarop je iedereen van je account kunt verwijderen:

Ga opnieuw naar de pagina “Account” onder je profiel.

Klik onder Instellingen op “Afmelden bij alle apparaten.”

Start the process of purging everyone from your account by clicking this link.

Start het proces om iedereen van je account te verwijderen door op deze link te klikken.

Netflix zal je vragen of je zeker weet dat je dit wilt doen, je selecteert de optie “Sign out”.

Click that Sign out button to remove everyone from your Netflix account.

Klik op de knop Uitloggen om iedereen van je Netflix account te verwijderen.

Ga terug naar de pagina “Account” en wijzig jouw wachtwoord.

Voor dit proces moet je opnieuw aanmelden bij jouw account en jouw apparaten opnieuw aansluiten. Het is helaas de enige manier om mensen te verwijderen die jouw account gebruiken.

(Opmerking: deze stappen zullen ook alle toegang verwijderen die is verleend aan apparaten van derden, zodat ze zich niet opnieuw bij jouw account kunnen aanmelden).

En dat is het. Je Netflix account is weer helemaal van jou alleen!

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *