in

Nooit meer je Netflix-account delen, zo wil de streamingdienst dit bestrijden



Netflix is er achter gekomen dat heel veel gebruikers hun account delen met anderen buiten het eigen huishouden. Daar willen ze een stokje voor steken. Moeten we straks de volle prijs gaan betalen?

Netflix is klaar ‘met de plaag van het delen’

De streaming dienst neemt deze week nieuwe stappen om de, naar eigen zeggen, ‘plaag van het delen van accounts en wachtwoorden’ te stoppen. Volgens Hollywood Reporter en een screenshot gedeeld op Twitter, (waarvan Netflix heeft bevestigd dat het authentiek is), zullen sommige gebruikers worden gevraagd om hun account te verifiëren met een gemailde of ge-sms’te code.

LEES OOK: Netflixen via VPN. Dit zijn de voordelen

“Als je niet samenwoont met de eigenaar van dit account, heb je een eigen account nodig om te blijven kijken,” leest het bericht.

Voorlopig als test

Volgens Netflix is het bericht onderdeel van een test die kijkt of gebruikers zich houden aan de gebruiksvoorwaarden van het bedrijf (die het delen van accounts “met personen buiten je huishouden” verbieden), ze noemen het ook wel een soort account-diefstal. “Deze test is ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen die Netflix-accounts gebruiken daadwerkelijk één huishouden zijn,” vertelde een Netflix-woordvoerder aan de Hollywood Reporter.

Verificatie van gebruikers

Zoals de foto laat zien, krijgen gebruikers ook de optie om zodanig later te verifiëren. Op dit moment, volgens Netflix, is een gebruiker in staat om op “Verifieer later” te klikken. Deze verificatie kan ervoor zorgen dat een ‘vreemd iemand’ toegang tot je account kan krijgen.

LEES OOK: Clubhouse en Twitter Spaces nemen alles op, data opslaan doen ze anders: dit zijn de grootste verschillen

Netflix wil gebruikers irriteren en uitputten

Nu kun je denken, dan vraag ik toch die vriend, vriendin of familielid om de verificatie code, maar dat is niet waar Netflix op doelt. Ze willen ervoor zorgen dat je geïrriteerd en uitgeput raakt, door constant gevraagd te worden voor de verificatie code. Bijvoorbeeld als je elke keer op verschillende locaties hetzelfde account probeert te gebruiken.

Het lijkt er op dat mensen die opzettelijk Netflix-accounts delen (nog) niet hoeven te flippen. Netflix bevestigde dat het momenteel om een test gaat die van land tot land verschilt. Het zou dus kunnen dat je dit zelf nooit voorbij zal zien komen en Netflix zou zelfs het hele traject kunnen staken in plaats van het uit te breiden. We wachten af…




What do you think?

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Zo laat Google Maps je ontbrekende wegen tekenen en real-time foto-updates toevoegen

Aantal Bitcoin-automaten in Amerika is het afgelopen jaar met 177% gestegen